ATENTATUL DIN BOSTON: Există şi alte "persoane ce prezintă interes" în anchetă

Autorităţile americane anchetează asupra unei posibile implicări a altor "persoane ce prezintă interes" în dublul atentat comis la maratonul din Boston, a declarat duminică Mike Rogers, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

1125 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL DIN BOSTON: Există şi alte "persoane ce prezintă interes" în anchetă

ATENTATUL DIN BOSTON: Există şi alte "persoane ce prezintă interes" în anchetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există şi alte persoane ce prezintă interes în Statele Unite, cu care FBI ar vrea să stea de vorbă", a dezvăluit congresmenul republican pentru postul ABC. El a refuzat totodată să spună câte persoane ar putea suscita interesul anchetatorilor.

Autorităţile judiciare au identificat doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, ca presupuşi autori ai dublului atentat, soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi, pe 15 aprilie, în apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston.

Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis pe 18 aprilie, într-o cursă de urmărire, de către poliţişti. Fratele său, în vârstă de 19 ani, este deţinut în centrul medical al unei închisori federale, în care a fost transferat vineri, de la un spital din Boston, unde a fost internat după ce a fost capturat.

Declaraţia lui Mike Rogers apare în contextul în care, potrivit CNN, autorităţile ruse au pus-o sub ascultare telefonică pe mama fraţilor Ţarnaev şi au înregistrat o conversaţie telefonică în care aceasta vorbea despre jihad.

Ruşii au comunicat abia recent această informaţie omologilor lor americani, potrivit postului american.

Un oficial american a confirmat informaţia, dar a refuzat să precizeze identitatea interlocutorului lui Zubeidat Ţarnaeva, mama celor doi presupuşi autori ai atentatului din Boston.

Întrebat despre aceste informaţii, procurorul general Eric Holder a refuzat să evoce acest caz, argumentând că este "în curs".

Potrivit unor informaţii de presă, autorităţile ruse i-au alertat pe americani că Zubeidat Ţarnaeva şi fiul ei mai mare au fost plasaţi pe o listă cu terorişti ce fac obiectul unei supravegheri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici