ATENTATUL DIN BOSTON: Soţia lui Tamerlan Ţarnaev este în stare de şoc, dar cooperează cu anchetatorii

Soţia lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare suspectat în atentatul de la maratonul din Boston, a rupt marţi tăcerea pentru a vorbi prin intermediul avocaţilor săi despre "şocul" pe care l-a resimţit şi a transmite că "face totul pentru a ajuta" anchetatorii.

1781 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL DIN BOSTON: Soţia lui Tamerlan Ţarnaev este în stare de şoc, dar cooperează cu anchetatorii

ATENTATUL DIN BOSTON: Soţia lui Tamerlan Ţarnaev este în stare de şoc, dar cooperează cu anchetatorii

Într-un comunicat citit de avocaţii Amato DeLuca şi Miriam Weizenbaum, în localitatea Providence din Rhode Island (nord-est), tânăra a recunoscut că a fost profund şocată să descopere că soţul şi cumnatul său ulterior arestat, au fost implicaţi în atentatul care s-a soldat cu trei morţi şi peste 200 de răniţi acum o săptămână.

"A fost un şoc total" pentru ea şi pentru familia sa, au declarat avocaţii, vorbind de asemenea despre "suferinţa" şi "tristeţea" tinerei, care conform presei americane s-a convertit la Islam după ce l-a întâlnit pe soţul său.

Katherine Russell, în vârstă de 24 de ani, s-a căsătorit cu Tamerlan în 2010. Aceştia au împreună o fetiţă în vârstă de trei ani.

"Morţii şi răniţii printre oamenii care veniseră să sărbătorească un maraton şi o zi de vacanţă i-au cauzat o mare suferinţă şi mare întristare lui Katie şi familiei sale", au declarat avocaţii săi.

Tamerlan Ţarnaev, în vâstă de 26 de ani, a murit în urma unui schimb de focuri cu poliţia în noaptea de joi. Fratele său mai mic Jokar Ţarnaev, în vârstâ de 19 ani, a fost grav rănit, însă se recuperează lent şi a fost inculpat luni pentru utilizarea armelor de distrugere în masă. Acesta riscă pedeapsa cu moartea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici