Audierea privind extrădarea fondatorului Megaupload.com, amânată până în 2013

Audierea pentru extrădarea fondatorului site-ului de Internet Megaupload.com, cerută de Statele Unite, a fost amânată până în martie 2013, iniţial fiind anunţată pentru luna august, au declarat marţi avocaţii inculpatului.

225 afișări
Imaginea articolului Audierea privind extrădarea fondatorului Megaupload.com, amânată până în 2013

Kim Schmitz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Justiţia neozeelandeză a anunţat iniţial că audierea va avea loc începând cu 6 august, pentru a examina cererea de extrădare depusă de către Statele Unite, care îl acuză pe miliardarul Kim Schmitz, supranumit "Kim Dotcom", de escrocherie şi încălcarea drepturilor de autor.

Această audiere a fost însă amânată pentru data de 25 martie 2013, a declarat purtătorul de cuvânt al avocatului lui Kim Schmitz.

Apărarea acestui german în vârstă de 38 de ani a susţinut că are nevoie de mai mult timp, după mai multe obstacole puse de către justiţia neozeelandeză acuzării.

Un judecător al Înaltei Curţi de Justiţie neozeelandeze a afirmat la sfârşitul lunii iunie că percheziţiile poliţiei efectuate în luxoasa vilă a fondatorului Megaupload.com. din Auckland, în ianuarie, au fost ilegale.

Cu o lună înainte, justiţia a susţinut că Kim Schmitz are dreptul de a consulta documentele care vor fi folosite împotriva lui în cazul unui eventual proces în Statele Unite, înainte ca procedurile pentru extrădarea sa să fie demarate.

Creat în 2005 şi având sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma că are zilnic 50 de milioane de utilizatori reprezentând 4 la sută din utilizatorii de Internet, a fost închis pe 25 ianuarie.

Statele Unite acuză conducerea site-ului că a obţinut 175 de milioane de dolari din activităţi infracţionale şi că a cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, propunând copii piratate de filme de cinematograf, programe de televiziune şi alte conţinuturi.

Kim Schmitz, deţinut în Auckland după arestarea sa la 20 ianuarie, a fost eliberat pe cauţiune o lună mai târziu.

În Statele Unite, el riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Megaupload.com a depus în faţa unui Tribunal american o "cerere de anulare" a acuzaţiilor aduse persoanelor responsabile de site. O audienţă pe acest subiect este prevăzută pe data de 27 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici