Autoritatea Palestiniană cere României să nu-şi mute Ambasada la Ierusalim/ Adjuncta ministrului de Externe al Israelului îl felicită pe Dragnea

Premierul palestinian Rami Hamdallah i-a transmis reprezentantului României la Ramallah că Autoritatea Palestiniană cere României să nu-şi mute ambasada la Ierusalim, informează site-ul publicaţiei The Jewish Press.

1578 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană cere României să nu-şi mute Ambasada la Ierusalim/ Adjuncta ministrului de Externe al Israelului îl felicită pe Dragnea

Autoritatea Palestiniană cere României să nu-şi mute Ambasada la Ierusalim

În cadrul întrevederii care a avut loc joi, Hamdallah a declarat că o astfel de acţiune "ar constitui o încălcare legilor internaţionale şi rezoluţiilor ONU, şi ar distruge şansele de pace şi de creare a unui stat palestinian (...) cu Ierusalimul de Est drept capitală", se arată într-un comunicat al cabinetului premierului de la Ramallah, citat de agenţia de ştiri WAFA.

Hamdallah a discutat cu reprezentantul României, Catalin Ţîrlea, despre relaţiile bilaterale, şi a mulţumit României pentru sprijinul acordat dezvoltării instituţiilor statului palestinian, subliniind importanţa cooperării în domenii precum turismul, educaţia şi cultura, relatează WAFA, agenţia de presă a Autorităţii Palestiniene.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta ambasada SUA în acest oraş a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia.

Adjuncta ministrului de Externe al Israelului îl felicită pe Dragnea pentru anunţul privind ambasada

Tzipi Hotovely, adjuncta ministrului de Externe al Israelului, l-a felicitat pe Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru anunţul privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

"Îi felicit pe preşedintele Parlamentului României pentru anunţul său de astăzi (joi, n.red) către mass-media potrivit căruia România va demara procesul de mutare a Ambasadei române la Ierusalim", a scris oficialul israelian pe Twitter.

"Acesta a fost spiritul întâlnirii noastre de săptămâna trecută de la Bucureşti, şi sper să văd în curând Ambasada României la Ierusalim", a adăugat Hotovely, care săptămâna trecută s-a întâlnit la Bucureşti cu o serie de oficiali români, inclusiv Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici