Autorităţile din Crimeea ar putea intenta proces Ucrainei

Guvernul regional din Crimeea ar putea intenta proces Ucrainei pentru daune cauzate în 20 de ani de conducere deficitară, echivalente unui "jaf" care a condus la colapsul infrastructurii politice ale peninsulei, a declarat Ruslan Balbek, un oficial local, informează Russia Today.

618 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Crimeea ar putea intenta proces Ucrainei

Autorităţile din Crimeea ar putea intenta proces Ucrainei

"Crimeea are dreptul de a intenta proces pentru a cere compensaţii Ucrainei în urma jafului comis în peninsulă vreme de două decenii. În acel moment, sub "patronajul" autorităţilor de la Kiev, terenurile şi imobiliarele Crimeei au fost vândute pentru un preţ de nimic. Aceştia (administraţia de la Kiev) au preluat toate taxele colectate şi nu au investit nimic în infrastructură sau economie", a afirmat vicepreşedintele Guvernului regional din Crimeea, Ruslan Balbek.

Declaraţia sa are loc la scurt timp după ce ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat că statul ucrainean va da în judecată Rusia pentru încălcarea Convenţiei Naţiunilor Unite asupra dreptului mării şi a unei convenţii care interzicea finanţarea terorismului. Ministrul de Externe Ucrainean a afirmat: "Această decizie (intentarea procesului) intenţionează să protejeze drepturile Ucrainei şi interesele sale garantate de Convenţia Naţiunilor Unite asupra dreptului mării din 1982, încălcată de Rusia pe teritoriul apelor marine din Crimeea, Marea Neagră, Marea Azov şi strâmtoarea Kerch, inclusiv încălcarea drepturilor la resurele naturale ale platoului continental".

Balbek a declarat că ameninţările Kievului sunt doar atitudini afectate populiste, incapabile de a produce orice fel de consecinţe. "Este posibil ca aceştia să găsească o curte judiciară care să aprobe o decizie judecătorească prin care să oblige Rusia să respecte cerinţele Ucrainei. Dar executarea ordonanţei judecătoreşti actuale va avea loc numai în imaginaţia delirantă a judecătorului şi a aiurerilor politicienilor ucrainieni", a adăugat acesta.

Crimea a fost anexată teritoriului rus în martie 2014, când peste 96 la sută din rezidenţii din Crimeea au votat în favoarea acestei mişcări în cadrul unui referendum. Decizia a fost determinată de răsturnarea de la putere preşedintelui Ucrainei, în urma unei violente lovituri de stat şi instalarea unui Guvern susţinut de naţionalişti care au declarat război regiunilor pro-ruse din sud-estul statului, care refuzau să recunoască nou regim impus.

Sergey Aksyonov, şeful Administraţiei din Crimeea, a declarat că peninsula va fi mereu o parte a teritoriiilor ruse: "Nu va exista o reîntoarcere la Ucraina. Decizia este una definitivă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici