Autorităţile SUA închid dosarul morţii lui Trayvon Martin fără a-l pune sub acuzare pe Zimmerman

Departamentul american de Justiţie a anunţat că închide investigaţia privind uciderea adolescentului de culoare Trayvon Martin în 2012, fără a depune acuzaţii împotriva bărbatului care l-a ucis, George Zimmerman.

230 afișări
Imaginea articolului Autorităţile SUA închid dosarul morţii lui Trayvon Martin fără a-l pune sub acuzare pe Zimmerman

George Zimmerman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali din cadrul Departamentului de Justiţie s-au întâlnit marţi cu familia lui Martin şi au anunţat că nu vor depune acuzaţii împotriva lui Zimmerman, în condiţiile în care joi se împlinesc trei ani de la această crimă, relatează ABC News.

Procurorii federali au conchis că nu există suficiente dovezi care să arate că Zimmerman a încălcat în mod intenţionat drepturile civile ale băiatului de 17 ani.

Procurorul general adjunct Vanita Gupta a ţinut să precizeze că decizia autorităţilor de a nu formula acuzaţii federale în acest caz nu scuză focurile de armă care au determinat moartea unui adolescent.

George Zimmerman, un agent de pază voluntar care l-a ucis pe adolescentul de culoare Trayvon Martin pe 26 februarie 2012, în Florida, a fost achitat la 13 iulie 2014 de acuzaţia de omor calificat cu caracter rasist.

Procesul a stârnit dezbateri ample în Statele Unite, Zimmerman fiind acuzat de reprezentanţi ai opiniei publice de atac cu caracter rasist, însă juraţii s-au lăsat convinşi că a fost un caz de legitimă apărare.

George Zimmerman, în vârstă de 29 de ani, l-a împuşcat mortal pe Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, în timp ce agentul păzea o proprietate din statul Florida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici