Autorul atacului sinucigaş din Germania risca deportarea în Bulgaria

Autorul atacului sinucigaş cu bombă din orăşelul german Ansbach urma să fie deportat în Bulgaria, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, informează site-ul agenţiei Reuters.

3877 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului sinucigaş din Germania risca deportarea în Bulgaria

UPDATE: Autorul atacului sinucigaş din Germania risca deportarea în Bulgaria

Nu se poate preciza de ce suspectul, care sosise în Germania în urmă cu doi ani şi a cărei aplicaţie pentru obţinere de azil a fost respinsă, nu fusese încă deportat. Sub incidenţa regulamentului de la Dublin, care stipulează că examinarea cererilor de azil revine statelor situate la frontierele Uniunii, prin care vin cei mai mulţi solicitanţi de azil, acesta urma să fie expulzat în Bulgaria.

În august 2015, Germania a suspendat aplicarea regulamentului de la Dublin, din cauza lipsei sale de aplicabilitate în contextul creşterii fluxului de imigranţi. Se presupune că suspectul ar fi avut permis de şedere temporară, în baza războiului civil din ţara de orgine, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Pe numele acestuia ar fi fost emise două ordine de deportare cel mai recent datând din 13 iulie, informează The Associated Press.

Cetăţeanul sirian, în vârstă de 27 de ani, autorul atacului din orăşelul german Ansbach, risca deportarea în Bulgaria, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Tobias Plate, reprezentantul Ministerului german de Interne.

"Cetăţenii sirieni nu pot fi momentan deportaţi în Siria, dar asta nu înseamnă per ansamblu că ei nu pot fi trimişi în alte state", a adăugat acesta.

Ulrike Demmer, un purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe că este mult prea devreme pentru a decide schimbările necesare asupra politicilor refugiaţilor din Germania, înaintea publicării rezultatelor anchetei.

"Acţiunile din ultimele zile, sau săptămâni nu indică o imagine uniformă. Majoritatea teroriştilor care au întreprins atacurile din Europa în ultimele luni nu erau refugiaţi", a spus oficialul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici