Autorul crimelor din sudul Franţei avea legături cu serviciul de informaţii interne

Autorul atacurilor din sudul Franţei, islamistul Mohamed Merah, avea legături cu Direcţia Centrală de Informaţii Interne (DCRI), afirmă fostul director al Serviciului francez pentru Supravegherea Teritoriului, Yves Bonnet, citat de ediţia online a publicaţiei La Depeche.

178 afișări
Imaginea articolului Autorul crimelor din sudul Franţei avea legături cu serviciul de informaţii interne

Autorul crimelor din sudul Franţei avea legături cu serviciul de informaţii interne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bonnet susţine că legăturile dintre Mohamed Merah şi DCRI nu reprezintă cauza pentru care autorul atacurilor din sudul Franţei, soldate cu şapte morţi, nu era supravegheat de serviciile de spionaj. "Ştiu din experienţă. Nu trebuie să uităm că supravegherea unei persoane necesită mijloace considerabile, iar acum, dacă sunt unele scăpări, se întâmplă din cauza lipsei mijloacelor serviciilor de securitate. Indiscutabil, mijloacele aflate la dispoziţia DCRI nu sunt suficiente pentru acoperirea în totalitate a necesităţilor. Mă refer la mijloace materiale, dar, în principal, umane", subliniază Bonnet.

În septembrie 2010, directorul DCRI, Bernard Squarcini, afirma că principala ameninţare islamistă în Franţa era reprezentată de francezii deveniţi fundamentalişti care încearcă să organizeze comploturi pe cont propriu.

Şi, totuşi, Mohamed Merah nu a fost supravegheat, deşi era cunoscut de serviciile de spionaj.

"Şi eu mi-aş pune problema că acest tip a avut legături cu DCRI. (...) Adică, probabil ţinea legătura cu cineva din cadrul Serviciului de informaţii interne; nu ştiu până unde mergeau aceste relaţii, dar pot fi semne de întrebare în legătură cu acest aspect", a continuat Yves Bonnet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici