Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

1020 afișări
Imaginea articolului Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, consideră "în unanimitate că sunt reunite condiţiile unei urgenţe de sănătate publică la nivel mondial", anunţă un comunicat. 

"Un răspuns internaţional coordonat est esenţial pentru oprirea şi regresul propagării internaţionale a Ebola", adaugă comitetul. 

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Ea a apreciat că ţările din Africa de Vest afectate de epidemie - Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria - "nu pot face faţă singure situaţiei" şi a cerut "comunităţii internaţionale să le furnizeze susţinerea necesară".

Chang a adăugat că a acceptat concluziile comitetului şi a decretat această "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", OMS coordonând zilnic mobilizarea internaţională în faţa Ebola. 

Comitetul a exclus impunerea unor restricţii privind călătoriile internaţionale sau comerţul internaţional. Dar a declarat că "statele trebuie să se pregătească să depisteze şi să trateze cazuri de infectare cu Ebola" şi să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici