Avocat: Edward Snowden ar putea cere cetăţenie rusă

Fostul consultant american al NSA Edward Snowden ar putea cere cetăţenie rusă, a declarat miercuri avocatul său rus Anatoli Kucerena, citat de AFP.

417 afișări
Imaginea articolului Avocat: Edward Snowden ar putea cere cetăţenie rusă

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El nu a exclus posibilitatea de a solicita cetăţenia rusă", a declarat Kucerena în faţa presei.

"El mi-a spus: «nu am intenţia să părăsesc Rusia»", a adăugat avocatul.

Kucerena a afirmat că tânărul fugar, care a solicitat oficial, marţi, azil provizoriu în Rusia, va putea în curând să părăsească zona de tranzit a aeroportului din Şeremetievo, în apropiere de Moscova, unde este blocat din data de 23 iunie, când a sosit din Hong Kong.

"Serviciul pentru Imigrări trebuie să-i elibereze, în şapte zile de la depunerea cererii, o atestare potrivit căreia dosarul său este acceptat. Acest certificat îi oferă dreptul să călătorească în Rusia", a spus avocatul.

"El poate sta într-un hotel", a continuat el.

Avocatul nu a exclus faptul că următoarea lor întâlnire ar putea avea loc în Piaţa Roşie, situată în faţa Kremlinului.

"Dacă cere să mă întâlnească, atunci ne vom plimba în Piaţa Roşie, îi voi arăta Mausoleul (Lenin) şi Galeria Tretiakov (unul dintre cele mai celebre muzee din capitala rusă). El trebuie să cunoască cultura noastră!", a spus avocatul.

Avocatul, care l-a întâlnit pe fugar de mai multe ori, l-a descris ca o persoană "energică", cu reacţii "adecvate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici