Avocaţi: Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de astăzi

Dominique Strauss-Kahn intenţionează să pledeze nevinovat, luni, la acuzaţiile de agresiune sexuală care i se atribuie, în cursul unei audieri la instanţa penală din New York.

340 afișări
Imaginea articolului Avocaţi: Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de astăzi

Avocaţi: Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de astăzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Audierea urmează să înceapă la ora 9.30 (16.30, ora României), iar fostul director FMI urmează să ia cuvântul scurt timp pentru prima dată după arestarea sa pe 14 mai.

Strauss-Kahn este consemnat la domiciliu din 20 mai, după ce a depus o cauţiune de un milion de dolari şi a oferit garanţii de cinci milioane de dolari.

Fostul director FMI a respins cu cea mai mare fermitate acuzaţiile de tentativă de viol şi agresiune sexuală împotriva unei cameriste a Hotelului Sofitel din Manhattan.

Avocaţii săi, Benjamin Brafman şi William Taylor, au anunţat că Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni.

După citirea celor şapte capete de acuzare - referitoare la tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare -, judecătorul Michael Obus îl va întreba pe Strauss-Kahn dacă pledează vinovat sau nevinovat. Dacă ar pleda vinovat, ceea ce este foarte improbabil, nu va mai avea loc niciun proces, iar fostul director FMI va negocia cu judecătorul pedeapsa.

Însă dacă Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat va avea loc un proces în următoarele luni. Presupusa victimă, camerista în vârstă de 32 de ani, va fi principalul martor al acuzării.

"Nu vreau să intru în detalii deocamdată, dar nu cred că domnul Strauss-Kahn este vinovat de faptele care îi sunt reproşate", a declarat avocatul său, Benjamin Brafman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici