Avocaţii lui Strauss-Kahn o ameninţă cu o acţiune judiciară pe camerista Nafissatou Diallo

Avocaţii americani ai lui Dominique Strauss-Kahn avertizează că nu exclud posibilitatea unei acţiuni judiciare împotriva cameristei Nafissatou Diallo, dacă "atacurile avocaţilor acesteia vor deveni prea nedemne" împotriva fostului director FMI.

323 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Strauss-Kahn o ameninţă cu o acţiune judiciară pe camerista Nafissatou Diallo

Nafissatou Diallo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deocamdată, nu intenţionăm să o dăm în judecată pe Nafissatou Diallo. Dar putem face acest lucru în cadrul procedurii civile dacă atacurile avocaţilor săi vor deveni prea nedemne", afirmă Benjamin Brafman.

Justiţia americană a decis marţi renunţarea la acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, care era suspectat că ar fi violat-o pe camerista Nafissatou Diallo.

Procurorii au stabilit că Nafissatou Diallo minţise de prea multe ori pentru a fi credibilă la proces. Ei au confirmat că a avut loc un raport sexual între cameristă şi Strauss-Kahn pe 14 mai, dar nu se poate şti dacă a fost consensual sau nu.

Însă camerista continuă o acţiune civilă împotriva fostului director al FMI.

"Dacă acest proces va fi infernul pentru Dominique Strauss-Kahn, va fi şi pentru cameristă, pentru că îi vom pune numeroase întrebări", avertizează avocatul William Taylor.

Avocaţii fostului director FMI au criticat şi conducerea Hotelului Sofitel din New York, unde ar fi avut loc presupusul viol.

"Sofitel nu a colaborat deloc cu noi. Iniţial, hotelul ne-a interzis accesul la anumite documente", explică Ben Brafman.

"Ştim că hotelul a comunicat informaţii avocatului lui Nafissatou Diallo. De ce nu a făcut acest lucru şi cu noi?", a spus William Taylor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici