Bagdadul critică retragerea în Irak a combatanţilor kurzi din Turcia

Guvernul de la Bagdad a catalogat marţi drept o încălcare flagrantă a suveranităţii şi independenţei ţării sale retragerea în Irak a combatanţilor kurzi din Turcia vecină, în contextul în care un prim grup a sosit în nordul irakian.

265 afișări
Imaginea articolului Bagdadul critică retragerea în Irak a combatanţilor kurzi din Turcia

Bagdadul critică retragerea în Irak a combatanţilor kurzi din Turcia

Într-un comunicat, "Guvernul irakian a confirmat respingerea acestei retrageri şi a prezenţei pe teritoriul irakian a unor persoane înarmate, aparţinând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a suveranităţii şi independenţei Irakului".

Un prim grup de combatanţi care a părăsit Turcia a sosit în Kurdistanul autonom irakian, în cadrul unui proces de pace între rebelii kurzi şi Ankara, care viza încheierea a 29 de ani de conflict.

"Acest demers are consecinţe extrem de negative asupra relaţiilor de vecinătate între cele două ţări şi intereselor lor comune", subliniază Guvernul irakian.

Bagdadul îşi propune să depună o plângere la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, în scopul de a lua decizia necesară pentru a împiedica încălcarea suveranităţii Irakului", potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici