Barack Obama: Asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice, o provocare uriaşă pentru Rusia

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi că Rusia va face faţă "provocării uriaşe" de a preveni comiterea vreunui atentat în perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, care se deschid vineri.

255 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice, o provocare uriaşă pentru Rusia

Barack Obama: Asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice, o provocare uriaşă pentru Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ruşii vor face faţă provocării uriaşe de a preveni orice fel de act terorist sau de violenţă (...). Ei au investit multe resurse în acest scop", a subliniat Obama într-un interviu pentru NBC.

"Comunicăm constant cu ei, la nivelurile forţelor de ordine, armatei şi serviciilor de informaţii", a precizat liderul american.

"Lucrăm în permanenţă cu ei pentru a ne asigura că, atât atleţii noştri, cât şi persoanele care doresc să asiste la Jocuri sunt în siguranţă", a insistat el.

Mai devreme, Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a anunţat că a interzis temporar, începând de joi, transportarea de lichide, geluri sau sprayuri de către pasagerii aerieni care vor pleca din Statele Unite spre Rusia.

Cu o zi înainte, Executivul american a avertizat companiile aeriene care efectuează zboruri spre Rusia că terorişti ar putea ascunde explozivi în interiorul tuburilor de pastă de dinţi.

Casa Albă a a anunţat marţi că Statele Unite au luat "toate măsurile necesare" pentru a asigura securitatea cetăţenilor săi la Soci, care face obiectul unor ameninţări privind comiterea de atentate, iar Barack Obama a afirmat vineri pentru CNN că JO sunt "sigure". Totuşi el le-a recomandat cetăţenilor americani să fie vigilenţi pentru că există în continuare riscuri.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat recent că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici