Barack Obama îi cere Chinei să dialogheze cu Dalai Lama

Preşedintele american Barack Obama i-a cerut, miercuri, omologului său chinez Hu Jintao să dialogheze cu liderul spiritual tibetan aflat în exil, Dalai Lama, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Washington.

18 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îi cere Chinei să dialogheze cu Dalai Lama

Barack Obama îi cere Chinei să dialogheze cu Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În măsura în care Statele Unite recunosc Tibetul ca făcând parte din Republica Populară Chineză, Statele Unite sugerează un dialog între China şi Dalai Lama pentru rezolvarea divergenţelor şi păstrarea identităţii religioase a poporului tibetan", a declarat Obama.

Beijingul dă asigurări că Tibetul face parte din China din secolul al XIII-lea, afirmaţie contestată de Guvernul tibetan în exil. Beijingul îl acuză pe Dalai Lama, laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1989, că este separatist sub acoperirea religiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici