Barack Obama îşi acuză adversarii republicani că apără milionarii

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a acuzat marţi adversarii republicani că apără deducerile fiscale acordate celor mai bogaţi, în defavoarea planului de relansare pe care el speră să îl aprobe Congresul.

142 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îşi acuză adversarii republicani că apără milionarii

Barack Obama îşi acuză adversarii republicani că apără milionarii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adresându-se susţinătorilor săi în apropiere de Dallas, Obama l-a criticat direct pe liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Eric Cantor, care a calificat drept "mort" planul pentru locuri de muncă anunţat preşedinte.

"El nu vrea nici măcar să-l supună la vot", a precizat Obama. "Mi-ar plăcea să vină Cantor aici, la Dallas, pentru a spune care sunt aspectele acestui plan pentru locuri de muncă în care nu crede", a adăugat el.

"El nu crede în reconstrucţia podurilor şi drumurilor? El nu crede în reduceri de impozite pentru micile întreprinderi sau în eforturile în favoarea foştilor combatanţi?", s-a întrebat preşedintele. "Veniţi şi explicaţi-le micilor întreprinzători şi muncitorilor din această regiune de ce preferaţi să apăraţi deducerile fiscale ale milionarilor în locul reducerilor de impozite pentru clasa mijlocie?", a adăugat acesta.

Obama a cerut luni Congresului să voteze planul său de locuri de muncă în valoare de 447 de miliarde de dolari până la sfârşitul lunii. Cantor s-a declarat dispus să accepte unele prevederi, dar nu şi pe cele privind creşterea fiscalităţii pentru cei bogaţi.

Preşedintele american nu este sigur de reuşită nici în Senat, care este dominat de democraţi. Liderul minorităţii republicane, Mitch McConnell, a propus însă un vot rapid asupra textului pentru a eşua.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici