Barack Obama nu va renunţa la vacanţă din cauza situaţiei economice

Preşedintele american, Barack Obama, nu intenţionează să renunţe la vacanţă din cauza crizei datoriilor SUA şi a situaţiei de pe pieţele financiare, a anunţat Casa Albă.

245 afișări
Imaginea articolului Barack Obama nu va renunţa la vacanţă din cauza situaţiei economice

Barack Obama nu va renunţa la vacanţă din cauza situaţiei economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american intenţionează să plece săptămâna viitoare în vacanţă, la Martha's Vineyard, o insulă situată în largul coastelor statului Massachusetts, la circa 800 de kilometri de Washington.

Mai mulţi comentatori i-au cerut lui Obama să rămână la Washington şi să convoace Congresul, aflat în vacanţă parlamentară, pentru a discuta despre noi mijloace de creare de locuri de muncă şi de relansare a creşterii economice.

"Nu cred că americanii ar avea rezerve în legătură cu faptul că preşedintele va petrece un timp cu familia sa", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, adăugând că Barack Obama lucrează permanent pentru rezolvarea dosarelor economice.

"Noţiunea de vacanţă prezidenţială nu există: preşedinţia te însoţeşte oriunde mergi. Se va afla în comunicare directă şi constantă şi va avea şedinţe periodice cu echipa sa de securitate naţională şi cu echipa economică", a adăugat Carney. "Şi, desigur, va fi în măsură să revină (la Washington) dacă va fi necesar. Nu este aşa de departe", a spus el.

Obama şi-a întrerupt de mai multe ori vacanţele în trecut. Cu doi ani în urmă, el a părăsit Martha's Vineyard pentru a asista, la Boston, la înmormântarea prietenului şi mentorului său politic, senatorul Edward Kennedy. În timpul vacanţei de Crăciun din 2009, când se afla în Hawaii, a fost criticat pentru că a reacţionat cu întârziere la tentativa de atentat comisă de un tânăr nigerian la bordul unui avion Amsterdam - Detroit.

Barack Obama a devenit ţinta unor critici neobişnuite în presă, după diferendul cu congresmenii republicani în legătură cu creşterea plafonului de îndatorare al Statelor Unite. El a afirmat că va prezenta, în următoarele săptămâni, un nou set de măsuri pentru crearea de locuri de muncă şi reducerea deficitului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici