Barack Obama şi John Boehner caricaturizaţi în europeni - FOTO

The Economist îi prezintă vineri pe prima pagină pe preşedintele american Barack Obama şi preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, caricaturizaţi în europeni din cauza "proastei gestiuni" a problemei "fiscal cliff".

211 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi John Boehner caricaturizaţi în europeni - FOTO

Barack Obama şi John Boehner caricaturizaţi în europeni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o baghetă în mână, cu bască pe cap, purtând o eşarfă roşie şi îmbrăcat în tricou marinăresc, Barack Obama prezintă toate atributele unui francez. John Boehner este îmbrăcat în costum bavarez. În spatele lor, drapelul european este arborat pe Capitoliu.

"America devine europeană. Un sistem defectuos, un acord jalnic şi nicio soluţie...", titrează influentul săptămânal britanic dedicat lumii afacerilor.

După câteva săptămâni de negocieri dure între democraţi şi republicani, Congresul american a adoptat marţi seara o lege prin care măsurile de austeritate ale "fiscal cliff" sunt evitate, dar se profilează noi dispute în privinţa tăierilor bugetare, amânate de două luni, şi ridicarea plafonului datoriei.

În editorial, The Economist ironizează "asemănările tulburătoare între proasta gestiune bugetară de la Washington şi haosul din zona euro".

"În cursul ultimilor trei ani, liderii americani au privit la gestiunea crizei în zona euro cu un dispreţ abia disimulat (...) Criticile sale au fost corecte, dar, pe viitor, cei care le-au făcut ar trebui să vadă bârna din ochii lor", critică The Economist.

"Lucrul cel mai trist al acordului din această săptămână este că Obama şi Boehner par să ignore pagubele mari pe care spiritul lor partizan le face ţării", continuă săptămânalul.

"De ce ţările în curs de dezvoltare ar trebui să aibă încredere în leadershipul american când (ţara) pare incapabilă să îşi rezolve problemele acasă?", se întreabă publicaţia.

"Eşuând încă o dată în rezolvarea problemei bugetare fundamentale a Americii, (Obama) şi liderii republicani construiesc Bruxellesul pe Potomac", fluviul care traversează Washingtonul, concluzionează The Economist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici