Barack Obama va îndemna UE, cu ocazia summitului G7, să menţină sancţiunile contra Rusiei - surse

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, le va cere liderilor europeni, cu ocazia summitului G7, să menţină sancţiunile împotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina, anunţă oficiali americani citaţi de Reuters.

567 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va îndemna UE, cu ocazia summitului G7, să menţină sancţiunile contra Rusiei - surse

Barack Obama (Imagine: Hepta)

Barack Obama va sosi în Germania duminică, pentru summitul statelor puternic industrializate.

Cu ocazia reuniunii G7, Barack Obama va avea întrevederi bilaterale cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

În plus, liderul american se va întâlni cu premierul Irakului, Haider al-Abadi, invitat special la reuniunea G7.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA - se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul german Elmau.

Rusia a fost exclusă din grupul ţărilor puternic industrializate în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni economice şi diplomatice Rusiei din cauza presupusei implicări în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici