Bashar al-Assad afirmă că Siria va ieşi învingătoare dintr-o confruntare cu SUA. Siria se va apăra împotriva agresiunii

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că ţara sa va ieşi "învingătoare" dintr-o confruntare cu Statele Unite, scrie cotidianul libanez al-Akhbar.

948 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad afirmă că Siria va ieşi învingătoare dintr-o confruntare cu SUA. Siria se va apăra împotriva agresiunii

Bashar al-Assad afirmă că Siria va ieşi învingătoare dintr-o confruntare cu SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe ţări occidentale, în frunte cu Statele Unite, evocă un atac militar împotriva regimului sirian, pe care îl acuză că a folosit arme chimice împotriva unor civili pe 21 august, lângă Damasc.

"De la începutul crizei, ştiţi, aşteptăm momentul în care adevăratul nostru inamic se va dezvălui", le-a spus al-Assad unor oficiali sirieni, potrivit ziarului.

"Ştiu că moralul vostru este bun, că sunteţi pregătiţi să faceţi faţă oricărei agresiuni şi să apăraţi patria", a adăugat el.

"Este o confruntare istorică din care vom ieşi învingători", a mai spus al-Assad.

Siria se va apăra împotriva agresiunii

"Siria se va apăra împotriva oricărei agresiuni, iar ameninţările nu fac decât să-i întărească ataşamentul faţă de principiile sale şi independenţa sa", a declarat Bashar al-Assad, potrivit postului oficial de televiziune, în momentul întâmpinării unei delegaţii yemenite.

"Siria, împreună cu poporul său care rezistă şi armata sa valoroasă, este hotărâtă să elimine terorismul sprijinit de Israel şi ţări occidentale, pentru a le servi scopurilor lor, care sunt divizarea regiunii, fragmentarea şi supunerea popoarelor sale", a subliniat el.

De doi ani şi jumătate, regimul sirian asimilează rebeliunea terorismului.

"Poporul este garantul victoriei", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici