Beijingul acuză un post de televiziune spaniol că insultă chinezii

Beijingul a afirmat, joi, că un recent episod al unui serial spaniol popular "insultă" chinezii şi a cerut postului de televiziune care a difuzat acest program să-şi "rectifice erorile".

207 afișări
Imaginea articolului Beijingul acuză un post de televiziune spaniol că insultă chinezii

Beijingul acuză un post de televiziune spaniol că insultă chinezii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o secvenţă a episodului vizat, care a fost difuzat pe 18 mai de postul de televiziune privat Telecinco, apărea un panou cu pictograma "interzis câinilor", pe care era adăugată o notă scrisă cu un marker: "şi, de asemenea, chinezilor".

"Acest post de televiziune difuzează în mod constant programe prin care sunt insultaţi chinezii, încercând astfel să se remarce prin insultarea naţiunii noastre", a denunţat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

"Chinezii deja de o perioadă îndelungată lucrează cu ardoare în Spania, conformându-se legilor, reglementărilor şi contribuind pozitiv la economia acestei ţări", a adăugat el.

"Cerem postului de televiziune Telecinco să ia serios în considerare cerinţele publicului şi să-şi rectifice erorile", a subliniat Hong Lei.

La rândul său, Ambasada Spaniei în China a publicat un comunicat în care îşi exprimă "regretul profund faţă de disconfortul cauzat comunităţii chineze".

"Opiniile exprimate de personajul din serial nu sunt reprezenative pentru sentimenele societăţii spaniole faţă de chinezii care trăiesc în ţara noastră", a asigurat ambasada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici