Belarusul interzice temporar importurile de pui din România

Belarusul a impus restricţii temporare importului de pui din România, din cauza unui focar al bolii Newcastle (RNA) în această ţară, a anunţat Departamentul pentru Supraveghere Veterinară şi Alimente din cadrul Ministerului belarus al Agriculturii şi Alimentaţiei.

722 afișări
Imaginea articolului Belarusul interzice temporar importurile de pui din România

Belarusul interzice temporar importurile de pui din România (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Agenţia belarusă citează informaţii oferite de către Biroul Internaţional pentru Epizootii cu privire la un caz înregistrat la Tohanu Vechi, în Braşov, relatează agenţia BelTA.

Pe 15 octombrie, Belarusul a interzis temporar importul de pui vii, ouă pentru incubator, carne de pui şi toate tipurile de pui procesat, pene şi nutreţ, cu scopul de a preveni răspândirea bolii, adaugă agenţia, fără să facă alte precizări.

Boala Newcastle este o boală contagioasă care afectează atât specii domestice, cât şi sălbatice de păsări. Virusul care o produce este transmisibil la om, producând conjunctivite şi simptome de gripă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici