Beny Steinmetz şi Tal Silberstein vor fi eliberaţi vineri, dar vor rămâne sub control judiciar

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein vor fi eliberaţi condiţionat vineri, urmând să rămână sub supraveghere, anunţă surse citate de site-ul Ynetnews.com.

466 afișări
Imaginea articolului Beny Steinmetz şi Tal Silberstein vor fi eliberaţi vineri, dar vor rămâne sub control judiciar

Beny Steinmetz şi Tal Silberstein vor fi eliberaţi vineri,dar vor rămâne sub control judiciar

Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au ajuns la un acord cu procurorii, astfel că vor fi eliberaţi în anumite condiţii.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi alţi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv, luni seară, de justiţia din Israel. Acuzaţiile se referă la fals, uz de fals, spălare de bani, fraude, abuz de încredere şi obstrucţionarea justiţiei.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz în Israel are legătură cu investigaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie care îl vizează în România, au afirmat surse judiciare şi din cadrul poliţiei israeliene, citate de cotidianul Haaretz.

În instanţă, Beny Steinmetz a declarat că investigaţia este parte a unui "război politic". Steinmetz a acuzat că omul de afaceri George Soros finanţează o campanie împotriva lui, argumentând că dosarul este construit pe mărturia falsă a unei femei pe care nu a identificat-o.

Beny Steinmetz l-a acuzat în mai multe rânduri pe George Soros că ar afecta interesele sale economice din Guineea. În decembrie 2016, Beny Steinmetz, în vârstă de 60 de ani, care deţine controlul asupra unor vaste activităţi miniere în Africa, a fost plasat în arest la domiciliu în Israel în acelaşi dosar.

Benjamin Steinmetz este judecat în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, alături de mai multe persoane, printre care Tal Silberstein, om de afaceri israelian, Paul al României, Remus Truică şi Dan Andronic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici