Berlusconi, huiduit de zeci de manifestanţi

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a fost huiduit, sâmbătă, în momentul sosirii la sediul Partidului Democrat (PD), la Roma, unde a avut o întrevedere cu liderul acestei formaţiuni de centru-stânga, Matteo Renzi.

264 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, huiduit de zeci de manifestanţi

Berlusconi a fost huiduit de zeci de manifestanţi în momentul sosirii la întrevederea cu liderul PD (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ruşine" şi "nu unor negocieri cu infractori", au strigat zeci de manifestanţi în momentul sosirii lui Il Cavaliere la sediul Partidului Democrat (PD), la Roma.

Unii manifestanţi au aruncat cu ouă în direcţia maşinii sale, iar un bărbat a fluturat o pancartă pe care Silvio Berlusconi apărea după gratii.

Mai multe cordoane de poliţişti au fost mobilizate în apropierea sediului PD, principala formaţiune a majorităţii guvernamentale.

Berlusconi a fost exclus din Parlament anul trecut, după o condamnare definitivă la doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, o pedeapsă pe care ar trebui să o ispăşească în arest la domiciliu sau făcând muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, el a fost condamnat pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere în cadrul scandalului sexual Rubygate.

Primarul Florenţei, Matteo Renzi, care a preluat conducerea PD în decembrie, şi-a dorit această întrevedere cu Berlusconi, cu scopul de a ajunge la un acord pentru adoptarea unei reforme a legii electorale.

Însă acest gest a fost puternic criticat în cadrul PD, care a militat de-a lungul anilor împotriva lui Berlusconi.

Renzi a stârnit deja controverse în propria tabără, în 2010, când l-a vizitat pe Il Cavaliere în vila sa de lux de lângă Milano.

Sâmbătă, la finalul unei întrevederi controversate, el s-a declarat "în profundă armonie" cu Berlusconi asupra reformelor instituţionale. Totodată, el a anunţat că instanţele din partidul său vor vota luni asupra unei propuneri de reformă a legii electorale.

Berlusconi a contribuit pe larg la criza care a urmat alegerilor legislative din 2013.

Magnatul media şi-a creat propriul partid, Forza Italia, care a trecut în opoziţie, în timp ce un grup din rândul membrilor săi condus de fostul său om de încredere Angelino Alfano a ales să rămână la guvernare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici