Biden îi îndeamnă pe liderii Congresului american să trimită ajutoare Ucrainei şi Israelului

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit, marţi, cu cei mai importanţi patru lideri ai Congresului, pentru a-i determina să aprobe un ajutor de urgenţă pentru Ucraina şi Israel, informează AP.

283 afișări
Imaginea articolului Biden îi îndeamnă pe liderii Congresului american să trimită ajutoare Ucrainei şi Israelului

Biden îi îndeamnă pe liderii Congresului american să evite închiderea guvernului şi să trimită ajutoare Ucrainei şi Israelului

Biden i-a primit pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, pe liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, pe liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, şi pe liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell. La întâlnire a participat şi vicepreşedintele Kamala Harris, notează AP.

În cadrul întâlnirii, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis celor patru reprezentanţi că este importantă menţinerea guvernului deschis şi funcţional, aceasta fiind o ,,prioritate de bază " a Congresului şi, implicit, pentru interesele SUA.

Cei doi lideri ai Senatului au transmis asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, atâta timp cât preşedintele Joe Biden va semna proiectul de lege care urmează a fi trimis.

Totodată, potrivit sursei citate, Camera Reprezentanţilor, aflată sub conducerea republicanilor, este presată să adopte pachetul de 95 de miliarde de dolari pentru securitate naţională, care consolidează ajutorul pentru Ucraina, Israel şi Indo-Pacific.

Luna aceasta, proiectul de lege a trecut de Senat, însă mai trebuie să primească aprobarea din partea Camerei Reprezentanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici