Bilanţul epidemiei de coronavirus: Numărul morţilor în China l-a depăşit pe cel al SARS, din 2003. Primul caz de infecţie cu noul virus, confirmat în Belgia

Până în acest moment, noul virus a provocat la nivel global 427 de decese, dintre care 425 în China continentală şi câte un deces în Hong Kong şi Filipine. Numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus a depăşit 20.000 în China, la care se adaugă cel puţin 151 de cazuri confirmate în 23 de alte ţări şi regiuni de pe glob.

8990 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de coronavirus: Numărul morţilor în China l-a depăşit pe cel al SARS, din 2003. Primul caz de infecţie cu noul virus, confirmat în Belgia

Sursa FOTO: Profimedia

UPDATE Primul caz de infecţie cu coronavirus, confirmat în Belgia

Belgia a anunţat că o persoană repatriată de la Wuhan este infectată cu noul coronavirus, fiind primul caz de infecţie cu noul virus depistat în această ţară, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Ministerul Sănătăţii de la Bruxelles a confirmat că pacientul este în stare bună şi nu prezintă simptome ale bolii. Pacientul este unul dintre ce 9 belgieni repatriaţi în cursul weekendului de la Wuhan, China, focarul iniţial al epidemiei.

Persoana infectată a fost internată într-un spital pentru îngrijiri speciale, în timp ce restul belgienilor repatriaţi sunt ţinuţi sub observaţie.

UPDATE Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul tip de coronavirus a murit

Presa de stat din China relatează că bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus, în vârstă de 39 de ani, a murit în Hong Kong. Acesta este al doilea caz de deces în afara Chinei continentale. 

O publicaţie locală din Hong Kong, HK01, informează că bărbatul avea şi alte boli, iar acesta ar fi suferit un stop cardiac, la Spitalul Princess Margaret, marţi dimineaţă. HK01 mai scrie că bărbatul ar fi fost al 13-lea caz confirmat de coronavirus din Hong Kong, acesta fiind diagnosticat pe 31 ianuarie. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de coronavirus o urgenţă la nivel global. Experţii avertizează că există încă multe necunoscute în legătură cu acest patogen, inclusiv rata mortalităţii şi căile de transmitere.

Noul tip de coronavirus din China, care a dus la moartea a sute de persoane, tinde să provoace o pandemie, potrivit mai multor specialişti în domeniul bolilor infecţioase.

Numărul deceselor în China l-a depăşit pe cel al SARS, din 2003

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

Bilanţul anterior, anunţat luni dimineaţă, indica un număr de 361 de decese şi peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, 25 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi. De asemenea, multe state au început să interzică accesul vizitatorilor chinezi, iar mai multe companii aeriene importante şi-au anulat toate zborurile care trec prin China. 

Epidemia cu SARS, din 2003, a rezultat în infectarea a peste 5.000 de persoane pe teritoriul Chinei şi decesul a 349 de oameni. La nivel global, peste 8.000 de cazuri de SARS au fost confirmate între noiembrie 2002 şi iulie 2003, cu 774 de decese având loc la nivel mondial. 

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este "un test major pentru sistemul şi capacitate de guvernare a Chinei", a relatat agenţia Xinhua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici