Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.751 de morţi

Epidemia de holeră care afectează Haiti de la jumătatea lunii octombrie a provocat moartea a 1.751 de persoane, potrivit unui nou bilanţ disponibil marţi pe site-ul Ministerului haitian al Sănătăţii, la două zile după alegerile prezidenţiale şi legislative.

37 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.751 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.751 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul precedent, publicat luni, menţiona moartea a 1.721 de persoane în ţara cea mai săracă de pe continentul american, devastată în ianuarie de un seism care s-a soldat cu 250.000 de morţi şi peste un milion de sinistraţi.

În total, 77.208 de persoane au fost afectate de această boală foarte contagioasă, iar 34.248 de persoane au fost spitalizate.

Departamentul Artibonite, din nordul ţării, unde a izbucnit epidemia, rămâne cel mai afectat, cu 773 de morţi, faţă de 760 de morţi la bilanţul precedent.

În capitala Port-au-Prince, unde locuiesc în condiţii precare numeroşi sinistraţi în urma seismului, s-au înregistrat 164 de morţi, faţă de 162 luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici