Bilanţul seismului din Japonia a depăşit 10.000 de morţi şi dispăruţi. Situaţia se înrăutăţeşte - VIDEO

Situaţia din Japonia este din ce în ce mai gravă odată cu ameninţarea unei contaminări radioactive, în urma exploziilor de hidrogen la reactoare ale centralei Fukushima 1, în timp ce numărul morţilor şi persoanelor dispărute a crescut la peste 10.000, relatează agenţia Kyodo.

89 afișări
Imaginea articolului Bilanţul seismului din Japonia a depăşit 10.000 de morţi şi dispăruţi. Situaţia se înrăutăţeşte - VIDEO

Bilanţul seismului din Japonia a depăşit 10.000 de morţi şi dispăruţi. Situaţia se înrăutăţeşte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

  • Numeroase spitale nu pot face faţă numărului mare de răniţi, din cauza lipsei de materiale medicale, în contextul în care autorităţile locale au fost copleşite de numărul de corpuri recuperate dintre ruine. Acestea nu au reuşit să furnizeze suficient spaţiu pentru morgi şi sicrie, iar întreruperea curentului electric face imposibilă producerea gheţii, necesară la păstrarea cadavrelor, potrivit unor oficiali.

  • Benzinăriile din regiunile Tohoku şi Kanto acordă prioritate la alimentare vehiculelor pentru intervenţii, care se îndreaptă către regiunile afectate de cutremur.

  • Agenţia pentru Managementul Incendiilor şi Dezastrelor a anunţat că numărul clădirilor distruse complet sau parţial de cutremur a ajuns, luni, la 72.945. Până în prezent, au fost salvate aproximativ 25.000 de persoane, între care şi o bătrână, în vârstă de aproximativ 70 de ani, scoasă în viaţă, după 92 de ore, dintre dărâmăturile casei sale, la Otsuchi, în prefectura Iwate.

  • Totodată, s-a confirmat că aproximativ 2.000 din cei 10.000 de locuitori ai oraşului Minamisanriku, din prefectura Miyagi, pe care Guvernul local nu i-a putut contacta până acum, sunt în viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici