Bilanţul violenţelor produse vineri în Egipt este de cel puţin 173 de morţi

Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu peste 173 de morţi, anunţă Ministerul egiptean de Interne, citat de AFP.

251 afișări
Imaginea articolului Bilanţul violenţelor produse vineri în Egipt este de cel puţin 173 de morţi

Bilanţul violenţelor produse vineri în Egipt este de 80 de morţi şi 1.000 de persoane reţinute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine.

"Numărul simpatizanţilor Fraţilor Musulmani reţinuţi este de 1.004", dintre care 558 la Cairo, precizează Ministerul de Interne.

Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa "lovitura de stat militară" din 3 iulie, soldată cu înăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi.

Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile.

Sâmbătă dimineaţă, militari egipteni au pătruns în mod paşnic într-o moschee din Cairo unde se refugiaseră sute de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici