Boris Johnson: Expulzarea diplomaţilor ruşi arată frustrarea la nivel internaţional faţă de Moscova

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că expulzarea a peste o sută de diplomaţi ruşi din SUA, Canada şi mai multe ţări europene reprezintă o manifestare a frustrării internaţionale faţă de actuala Administraţie de la Moscova, informează agenţia Reuters, citând postul BBC News.

1348 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Expulzarea diplomaţilor ruşi arată frustrarea la nivel internaţional faţă de Moscova

Boris Johnson: Expulzarea diplomaţilor ruşi arată frustrarea la nivel internaţional faţă de Moscova

Oficialul britanic a subliniat că problema Londrei şi a statelor occidentale nu este cu poporul rus, ci doar cu Administraţia preşedintelui Vladimir Putin.

Johnson a explicat că decizia statelor occidentale în legătură cu atacul neurotoxic a fost motivată de faptul că "în mod brusc au realizat că aşa ceva s-ar putea întâmpla în propriile lor localităţi şi în propriile lor oraşe".

"Brusc au putut observa că este un nou fel de ameninţare şi că Rusia se comportă într-un mod necugetat şi în mod particular dispreţuitor faţă de normele civilizate", a adăugat ministrul britanic.

"Pentru multe alte guverne, ceea ce s-a întâmplat la Salisbury într-un fel a cristalizat propriile lor frustrări, propriile dezamăgiri în legătură cu felul în care statul rus se comportă", a mai afirmat Johnson.

"Scopul acestei acţiuni colective globale este de a semnala că îndoielile şi temerile legate de acţiunea Kremlinului s-au cristalizat", a conchis oficialul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici