Bulgaria pune sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia de la Istanbul

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia din centrul Istanbulului care a ucis şase persoane la 13 noiembrie, a declarat sâmbătă procurorul şef al ţării, Ivan Geshev, scrie Reuters.

1123 afișări
Imaginea articolului Bulgaria pune sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia de la Istanbul

Trei bărbaţi de origine moldovenească şi un bărbat şi o femeie de origine kurdă siriană au fost reţinuţi de forţele speciale ale poliţiei bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma unor investigaţii şi a unei cooperări strânse cu procurorii din Turcia, a declarat Geshev pentru Reuters.

"Cinci persoane au fost inculpate. Acuzaţiile sunt pentru susţinerea actelor teroriste în altă ţară, respectiv atacul din Istanbul, şi pentru trafic de persoane", a spus Geshev.

"Aceste persoane erau implicate în principal în traficul de persoane prin graniţa cu Turcia şi în contrabandă", a spus el.

Procurorii vor cere unui tribunal bulgar, în cursul zilei de sâmbătă, să îi menţină pe cei patru bărbaţi în detenţie, în timp ce pentru femeie se va căuta o altă opţiune, având în vedere o problemă de sănătate, a spus el.

Procurorii turci au cerut deja extrădarea unora dintre presupuşii complici în explozie, a adăugat Geshev.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atentator, pe care poliţia l-a identificat ca fiind cetăţeanul sirian Ahlam Albashir.

Nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, care a rănit peste 80 de persoane pe bulevardul Istiklal, o zonă pietonală istorică şi aglomerată.

Guvernul turc a acuzat rapid militanţii kurzi pentru explozie, iar poliţia a declarat că presupusul atentator a fost antrenat de militanţii kurzi din Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici