Bulgaria susţine că situaţia revine la normal în staţiunile de la Marea Neagră, în urma inundaţiilor

Asociaţia Bulgară a Agenţilor de Turism (BATA) a anunţat că situaţia în staţiunile de la Marea Neagră revine la normal, în urma inundaţiilor care s-au soldat cu morţi şi evacuări în regiune, scrie presa bulgară duminică.

564 afișări
Imaginea articolului Bulgaria susţine că situaţia revine la normal în staţiunile de la Marea Neagră, în urma inundaţiilor

Bulgaria susţine că situaţia revine la normal în staţiunile de la Marea Neagră, în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ploile torenţiale înregistrate în zonă în ultimele zile au provocat inundaţii la parterul unor hoteluri, dar nu s-au înregistrat pagube importante sau de durată, afirmă Asociaţia, citată de BTA.

Infrastructura şi plăjile se află în stare bună, afirmă BATA într-un comunicat, adăugând că aerul, apa şi transporturile funcţionează în mod normal, conform programului de vară, iar toate siturile de importanţă culturală şi istorică sunt accesibile şi deschise pentru vizitatori.

Potrivit site-ului Novinite.com, reprezentanţi ai misiunii diplomatice române în Bulgaria care au sosit la Albena pentru a-i ajuta pe compatrioţii lor au anunţat că 29 de persoane şi oopt vehicule urmează să fie trimise în România.

Restul turiştilor români şi-au exprimat voinţa de a-şi continua concediile la Albena, în contextul în care situaţia revenea la normal, potrivit unor surse diplomatice româneşti, citate de site.

În total 1.200 de turişti au fost evacuaţi vineri din hoteluri de la Albena, lângă Baltata, din cauza unor ploi torenţiale şi revărsării râului Batovska.

Ei au fost cazaţi la alte hoteluri din staţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici