Camera Reprezentanţilor a aprobat măsurile de ajutor economic pentru Ucraina

Ajutorul economic promis de Statele Unite Ucrainei a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor, joi, cu 385 de voturi pentru şi 23 împotrivă.

344 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor a aprobat măsurile de ajutor economic pentru Ucraina

Camera Reprezentanţilor a aprobat măsurile de ajutor economic pentru Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit proiectului de lege, Departamentul de Stat va putea garanta împrumuturi de un miliard de dolari autorităţilor de la Kiev.

Însă măsurile de ajutor economic vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate în Senat.

Priectul de lege al Camerei nu include alte măsuri economice sau sancţiuni.

În paralel, joi, Comisia pentru Politică Externă a Camerei a adoptat o rezoluţie simbolică prin intermediul căreia îndeamnă Executivul american "să impună sancţiuni de vize, financiare, comerciale şi de altă natură împotriva unor oficiali de rang înalt ai Federaţiei Ruse, bănci şi organizaţii comerciale controlate de statul" rus.

"Susţin sancţiunile limitate anunţate de preşedinte, privind blocarea unor averi şi introducerea unor restricţii în eliberarea de vize", a declarat joi preşedintele Camerei, John Boehner.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat joi un decret care introduce restricţii în eliberarea de vize şi autorizează blocarea averilor "unor indivizi sau entităţi ale căror activităţi subminează procesul democratic şi instituţiile din Ucraina", sporind presiunile asupra Moscovei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici