Caniculă în Japonia: Bătrâni morţi şi mii de persoane internate în spital

Căldura înăbuşitoare instalată din data de 6 iulie într-o mare parte a Japoniei s-a soldat, deja, cu moartea a aproximativ 12 persoane doar la Tokyo şi cu internarea a mii de persoane în spital, potrivit informaţiilor apărute în presă.

294 afișări
Imaginea articolului Caniculă în Japonia: Bătrâni morţi şi mii de persoane internate în spital

Caniculă în Japonia: Bătrâni morţi şi mii de persoane internate în spital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temperatura depăşeşte 35 de grade la umbră în numeroase locuri din estul, centrul şi vestul arhipelagului.

Peste o mie de persoane sunt spitalizate în fiecare zi pentru câteva ore din cauza caniculei, uneori grupuri întregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane în vârstă.

Majoritatea victimelor decedate sunt trecute de vârsta de 65 de ani, fiind găsite fără suflare în propriile grădini, inclusiv în sere, sau închise în casă.

Autorităţile recomandă economisirea electricităţii, din cauza unui deficit de producţie legat de absenţa reactoarelor nucleare, dar invită, totuşi, să se utilizeze în mod raţional aparatele de aer condiţionat personale prezente în majoritatea caselor şi fără de care temperatura din case poate deveni insuportabilă.

Voluntari merg uneori în vizită la persoane în vârstă pentru a le încuraja să bea apă cu regularitate şi să-şi regleze corect aparatele de aer condiţionat, dar aceste acţiuni nu sunt suficiente, la fel ca şi îndemnurile la precauţie transmise de presă.

În acest an, sezonul ploios nu a fost intens şi s-a terminat prea devreme în estul Japoniei, fiind urmat imediat de zile toride. Temperatura coboară abia în timpul nopţii, dar se menţine, în general, între 27 şi 30 de grade Celsius.

Canicula accentuată îi determină pe consumatorii niponi să-şi cumpere mici fulare cu efect răcoritor şi alte accesorii disponibile în farmacii, supermarketuri şi la alţi comercianţi.

În plus, în fiecare vară, funcţionarii din Japonia sunt îndemnaţi să-şi lase sacoul şi cravata, urmând în acest sens exemplul membrilor Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici