CAZUL FUROSEMID: Anchetă privind eroarea de ambalare a medicamentului, care ar fi provocat trei decese

Parchetul din Paris a deschis miercuri o anchetă în legătură cu ambalarea necorespunzătoare a medicamentului diuretic Furosemid, care s-ar putea afla la originea a trei decese şi două spitalizări, au relatat surse judiciare.

1541 afișări
Imaginea articolului CAZUL FUROSEMID: Anchetă privind eroarea de ambalare a medicamentului, care ar fi provocat trei decese

CAZUL FUROSEMID: Anchetă privind eroarea de ambalare a medicamentului, care ar fi provocat trei decese (Imagine: Shutterstock)

Ancheta a fost deschisă pentru înşelătorie deosebit de gravă, omucidere şi vătămare din culpă, punerea în pericol a vieţii unei persoane şi administrare de substanţe periculoase.

Laboratorul Teva France, unde a fost ambalat medicamentul, a precizat pentru AFP că nu a luat o decizie cu privire la depunerea unei eventuale reclamaţii.

Inspecţiile efectuate de Agenţia de Medicamente (ANSM) la sediul acestei filiale a grupului israelian Teva Pharmaceutical, aflat în comuna Sens (centrul Franţei), de unde au plecat cutiile, dintre care unele conţineau somnifere Zopiclone, în loc de diuretice, s-au încheiat marţi seara, fără să fie constatată vreo neregulă, potrivit ANSM.

Un expert în farmaceutică, profesorul François Chast, din partea spitalului Cochin, a apreciat că una dintre "posibilele ipoteze" care ar putea explica prezenţa somniferelor în cutiile de diuretice este reaua voinţă.

Comprimatele de Furosemid provin din Ungaria şi sunt ambalate în folii şi cutii în fabrica din Sens, în timp ce somniferele Zopiclone provin din Spania, potrivit Agenţiei pentru medicamente.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost spitalizate în Franţa, după ce ar fi ingerat Zopiclone, în loc de Furosemid, medicament care le fusese prescris, un diuretic folosit în general pentru a combate hipertensiunea arterială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici