Cazurile de HIV/SIDA au crescut semnificativ la Atena, după anularea unor programe pe fondul crizei financiare

Numărul cazurilor de infectare cu virusul HIV/SIDA a crescut semnificativ în Grecia anul trecut faţă de 2010, organizaţia Medici Fără Frontiere acuzând autorităţile de la Atena că renunţă la programe necesare din cauza austerităţii bugetare.

201 afișări
Imaginea articolului Cazurile de HIV/SIDA au crescut semnificativ la Atena, după anularea unor programe pe fondul crizei financiare

Cazurile de HIV/SIDA au crescut semnificativ la Atena, după anularea unor programe pe fondul crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful organizaţiei Medici fără Frontiere din Grecia acuză autorităţile de la Atena că aplică o strategie greşită şi periculoasă în ceea ce priveşte sănătatea publică, ignorând principalele cauze ale îmbolnăvirilor şi penalizându-i pe cei mai vulnerabili, relatează The Guardian în pagina electronică.

Reveka Papadopoulou, director general al organizaţiei de caritate în Grecia, a declarat că în 2011 numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 1.450 la sută în centrul Atenei faţă de 2010, creştere pusă pe seama suspendării programului de shimbare a acelor pentru persoanele dependente de narcotice.

"Rezultatul este mai întâi de toate dincolo de orice etică medicală. În al doilea rând, este periculos pentru sănătatea publică (...). Nu poţi proteja sănătatea publică penalizând, folosind aceste politici faţă de cei pe care îi consideri posibili transmiţători de boli", a declarat aceasta referitor la reducerea programelor destinate ajutorării celor de pe străzi, la înăsprirea politicilor împotriva imigraţiei ilegale şi a altor grupuri considerate o ameninţare la adresa sănătăţii publce. "Nu are nimic de a face cu lipsa resurselor. Este o greşeală. Este o abordare greşită, o abordare periculoasă", a adăugat ea.

În martie, Guvernul elen a lansat o operaţiune împotriva imigranţilor ilegali, care trăiesc în condiţii insalubre pe străzile Atenei, şi a fost criticat de Amnesty International în aprilie, după ce a anunţat că aceştia vor fi reţinuţi în centre speciale pe perioadă nedeterminată, pentru a fi trataţi de eventuale boli contagioase.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici