CE aşteaptă o reacţie unitară a statelor UE faţă de activităţile de spionaj ale Statelor Unite

Comisia Europeană îndeamnă ţările europene, în contextul celor mai recente dezvăluiri privind spionajul american, să aibă o reacţie unitară faţă de astfel de activităţi.

241 afișări
Imaginea articolului CE aşteaptă o reacţie unitară a statelor UE faţă de activităţile de spionaj ale Statelor Unite

CE aşteaptă o reacţie unitară a statelor UE faţă de activităţile de spionaj ale Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Protecţia datelor trebuie să se aplice de fiecare dată, de la mesajele cetăţenilor la telefonul Angelei Merkel", a declarat comisarul european pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, citată de purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva.

"Trebuie să luăm măsuri, nu doar să facem declaraţii la summitul UE. Liderii europeni au oportunitatea de a demonstra că reforma privind protecţia datelor poate fi adoptată până în primăvara anului 2014", a spus Reding.

"Ar fi o declaraţie privind independenţa Europei, pentru că ar permite să existe o atitudine credibilă faţă de Statele Unite şi ne-ar permite să negociem la acelaşi nivel, să avem o voce puternică şi unită. Vom fi credibili doar dacă suntem uniţi", a argumentat Reding.

Parlamentul European a cerut miercuri Comisiei Europene suspendarea unui acord între Uniunea Europeană şi Statele Unite privind transferul datelor bancare, ca reacţie la dezvăluirile privind activităţile de spionaj ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici