Cel mai mare miting din Ungaria, din 2010 până acum: 100.000 de oameni au protestat faţă de taxa pe Internet - FOTO

Aproximativ 100.000 de persoane au participat, marţi seară, la manifestaţia organizată la Budapesta în semn de protest faţă de taxa suplimentară pe Internet, acesta fiind cel mai mare miting organizat de când Guvernul Viktor Orban a ajuns la putere în anul 2010, afirmă surse.

1963 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare miting din Ungaria, din 2010 până acum: 100.000 de oameni au protestat faţă de taxa pe Internet - FOTO

Cel mai mare miting din Ungaria, din 2010 până acum: 100.000 de oameni au protestat faţă de taxa pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un proiect al Guvernului Viktor Orban prevede o taxă în valoare de 150 de forinţi (0,50 euro) pentru fiecare gigabyte transferat, o sumă pe care partidul premierului conservator a promis să o plafoneze la echivalentul a doi euro pe lună pentru persoanele fizice.

Proiectul este criticat dur de Comisia Europeană, care a cerut retragerea acestuia.

Cabinetul conservator condus de Viktor Orban a respins acuzaţiile privind încălcarea libertăţilor democratice, subliniind că este vorba de echilibrarea regimului fiscal în toate domeniile de activitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici