Cel puţin 12.000 de persoane evacuate în urma erupţiei vulcanului Sinabung din Sumatra

Cel puţin 12.000 de persoane au fost evacuate duminică în Sumatra, în urma intrării în erupţie a vulcanului Sinabung, care aruncă cenuşă şi fum până la o altitudine de 1.500 de metri, a anunţat Centrul indonezian de alertă pentru catastrofe vulcanice.

18 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12.000 de persoane evacuate în urma erupţiei vulcanului Sinabung din Sumatra

Cel puţin 12.000 de persoane evacuate în urma erupţiei vulcanului Sinabung din Sumatra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asistăm la o situaţie periculoasă şi am ridicat alerta la nivelul maxim, de alertă roşie", a declarat Surono, directorul Centrului de alertă.

"Fumul şi cenuşa sunt proiectate până la 1.500 de metri deasupra craterului", a spus el.

Agenţia de presă Antara News a anunţat că peste 12.000 de persoane care locuiesc în apropierea vulcanului au fost evacuate.

Vulcanul Sinabung, situat în nordul insulei Sumatra, nu a mai erupt de peste 400 de ani, însă începând de vineri au fost observate semne premergătoare unei erupţii. "Echipa noastră colaborează cu responsabilii locali pentru a supraveghea situaţia", a afirmat Surono.

Mii de locuitori din patru sate aflate la poalele vulcanului au fost evacuaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea catastrofelor, Priyadi Kardono, care a precizat că nu au fost înregistrate victime. "Mulţi dintre oameni şi-au părăsit locuinţele chiar înaintea evacuării", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici