Cel puţin 12 maşini incendiate la Berlin în noaptea de joi spre vineri

Cel puţin 12 maşini au fost incendiate la Berlin în noaptea de joi spre vineri, pentru a patra noapte la rând, a anunţat, vineri, poliţia din capitala germană.

415 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 maşini incendiate la Berlin în noaptea de joi spre vineri

Cel puţin 12 maşini incendiate la Berlin în noaptea de joi spre vineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat joi incidentele, iar poliţia a anunţat o recompensă de 5.000 de euro pentru orice persoană care acordă ajutor autorităţilor pentru identificarea autorilor.

Poliţia din Berlin apreciază că incendierea maşinilor reprezintă un un act de vandalism. "Incendierile din 2009 vizau maşini scumpe (...) şi exista un obiectiv politic clar. Dar situaţia nu este aceeaşi acum", a declarat comandantul poliţiei din Berlin, Margarete Koppers, într-un interviu publicat de cotidianul Berliner Zeitung.

Ea consideră însă că unii dintre autorii incendierilor "sunt apropiaţi de mişcări de stânga", excluzând orice legătură cu violenţele de stradă de săptămâna trecută din Marea Britanie. "Nu avem de ce să ne gândim la aşa ceva. Aici situaţia socială este cu totul alta", a spus Koppers.

În 2010, la Berlin au fost incendiate 54 de vehicule, după ce în 2009 fuseseră înregistrate 221 de incidente de acest tip.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici