Cel puţin 28 de persoane au murit într-un dublu atentat produs la Kirkuk

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise în dublul atentat comis vineri la Kirkuk (nordul Irakului), a anunţat pentru AFP Sabah Mohammad Amin, un responsabil medical din acest oraş aflat sub controlul forţelor kurde.

237 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 28 de persoane au murit într-un dublu atentat produs la Kirkuk

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un dublu atentat produs la Kirkuk (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Printre morţi figurează femei şi copii.

Bilanţul precedent anunţa 13 morţi şi 21 de răniţi.

Un atentat cu maşină capcană a vizat un post de control din sudul oraşului, urmat de explozia unei bombe.

Profitând de retragerea armatei irakiene în faţa avansului insurgenţilor sunniţi, forţele kurde au preluat, la 12 iunie, controlul asupra oraşului Kirkuk, disputat cu conducerea de la Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici