Cel puţin 15 copii au murit sufocaţi sau înecaţi într-un accident al unui autobuz şcolar în China

Cincisprezece copii au murit sufocaţi sau înecaţi, luni seară, în China, într-un accident care a implicat autobuzul şcolar în care se aflau, la o zi după ce Guvernul a emis norme stricte pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

122 afișări

Copiii au murit înecaţi sau sufocaţi, după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-un canal în timp ce încerca să evite o ricşă motorizată pe un drum de ţară din provincia Jiangsu. Autobuzul ducea acasă elevii unei şcoli primare din provincie, relatează BBC News Online.

Apa din canal măsura aproximativ 60 de centimentri, potrivit biroului local pentru securitate publică. "Apa a intrat în autobuz şi (...) unii dintre copii s-au înecat. Alţii s-au sufocat", potrivit biroului, care a precizat că, în prezent, şoferul este în arest.

Oficialii încearcă să stabilească dacă vehiculul era supraîncărcat în momentul accidentului. Acesta are o capacitate de 52 de locuri, dar în momentul accidentului în el s-ar fi aflat doar 29 de copii.

Cu o zi înainte de accident, Guvernul central a emis un proiect de norme care să garanteze siguranţa copiilor. Acesta a cerut ca autobuzele şi şoferii să fie controlaţi în mod obligatoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici