Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş comis la nord de Bagdad

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, inclusiv militari, iar alte 25 rănite, vineri, după ce un kamikaze a detonat în apropierea unei poziţii a armatei, la nord de Bagdad, o încărcătură plasată la bordul vehicului său, potrivit unor surse din cadrul poliţiei şi medicale.

120 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş comis la nord de Bagdad

Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş comis la nord de Bagdad (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Atacul a avut loc la 15 kilometri sud de oraşul Samarra, în provincia Salaheddine, unde insurgenţi sunniţi conduşi de jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au ocupat capitala Tikrit şi alte zone în cursul ofensivei lansate pe 9 iunie.

Atacul a vizat militari şi civili care s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva atacurilor jihadiştilor din cadrul SIIL, care controlează de-acum teritorii vaste în nordul şi vestul ţării.

De la începutul ofensivei SIIL, mai multe atentate au vizat comunitatea şiită sau forţele de securitate din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici