Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după naufragiul unui feribot

Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după ce un feribot care transporta 200 de pasageri a naufragiat marţi dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că peste 30 de supravieţuitori au fost găsiţi.

308 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după naufragiul unui feribot

Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după naufragiul unui feribot (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Feribotul cu două etaje, Shariatpur 1, a fost lovit de o altă ambarcaţiune în mijlocul fluviului Meghna, la sud-est de capitala Bangladeshului, Dacca, a declarat comandantul poliţiei locale, Shahidul Islam.

"Aproximativ 35 de pasageri au fost salvaţi de un alt feribot. Dar peste 150 de pasageri lipsesc", a precizat Islam. O navă de salvare se afla la locul naufragiului pentru a încerca să localizeze locul exact unde s-a scufundat feribotul.

Accidentul s-a produs la ora locală 2.30 (luni, 22.30, ora României).

Un supravieţuitor a declarat pentru presa locală că opt dintre apropiaţii săi sunt daţi dispăruţi, inclusiv cumnatul său. Majoritatea pasagerilor dormeau în momentul naufragiului, a afirmat el.

Accidentele navale provocate de nerespectarea normelor de securitate şi de supraîncărcarea ambarcaţiunilor sunt frecvente în Bangladesh, ţară brăzdată de 230 de cursuri de apă. Milioane de persoane depind de navigaţia fluvială sau maritimă pentru a se deplasa în această ţară, printre cele mai sărace din lume.

Conform autorităţilor fluviale, peste 95 la sută din flota de nave de talie mică şi medie nu corespund normelor minime de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici