Cel puţin 19 imigranţi au murit la bordul unei nave aflate în largul Insulei Lampedusa

Salvatorii italieni şi maltezi au descoperit cadavrele a 18 imigranţi pe o navă aflată în largul Insulei Lampedusa, în timp ce un al nouăsprezecelea bărbat a murit în cursul operaţiunilor de salvare, au anunţat sâmbătă oficiali.

358 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 imigranţi au murit la bordul unei nave aflate în largul Insulei Lampedusa

Cel puţin 19 imigranţi au murit la bordul unei nave aflate în largul Insulei Lampedusa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Optsprezece cadavre au fost găsite pe navă", a declarat purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă, Filippo Marini, pentru postul de televiziune SkyTG24.

Alţi doi bărbaţi, găsiţi în stare critică, au fost transportaţi la spitalului din Palermo, în Sicilia. Supravieţuitorii au fost transferaţi în Italia, în timp ce cadavrele unor victime vor fi duse în Malta, duminică.

Potrivit salvatorilor italieni, imigranţii ar fi victimele unor scurgeri de gaze.

Ambarcaţiunea, care transporta între 400 şi 600 de persoane, a fost reperată în mare, între Libia şi Malta, de o navă daneză.

La începutul lui iulie, cadavrele a aproximativ 45 de imigranţi asfixiaţi au fost descoperite la bordul unei nave.

Condiţiile meteorologice favorabile îi încurajează pe imigranţi să încerce să ajungă cu orice preţ pe cale maritimă în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici