Cel puţin 22 dintre victimele atacului sinucigaş din Gaziantep aveau sub 14 ani

Cel puţin 22 dintre victimele atacului sinucigaş care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la o nuntă din oraşul turc Gaziantep aveau sub 14 ani, a declarat un oficial al Guvernului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1342 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 dintre victimele atacului sinucigaş din Gaziantep aveau sub 14 ani

Cel puţin 22 dintre victimele atacului sinucigaş din Gaziantep aveau sub 14 ani

Un atacator sinucigaş între 12 şi 14 ani a comis atentatul soldat cu moartea a 51 de persoane, a declarat duminică preşedintele Erdogan, adăugând că primele date sugerează că masacrul a fost plănuit de reţeaua teroristă Stat Islamic.

"Este clar că Daesh avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-şi facă loc aici," a declarat Erdogan, folosind acronimul din limba arabă pentru gruparea militantă Stat Islamic. Acesta a mai spus că forţele de securitate turce îşi vor spori eforturile de combatere a teroriştilor.

Oficialul a spus că bilanţul de 51 de morţi nu îl include şi pe atacator.

Atacul s-a produs în timpul unei nunţi care avea loc sâmbătă în oraşul Gaziantep, aflat la 64 de kilometri de frontiera cu Siria.

O serie de state, inclusiv România, SUA, Rusia, Suedia, Grecia, Franţa, Bahrain, Qatar şi Iordania, au condamnat atacul şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor atacului terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici