Cel puţin 384 de morţi, în urma cutremurului şi valului seismic din Japonia

Cutremurul urmat de tsunami, care au afectat vineri nord-estul Japoniei, au provocat moartea a cel puţin 384 de persoane şi dispariţia altor 707, potrivit datelor furnizate de poliţie, într-un nou bilanţ provizoriu.

83 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 384 de morţi, în urma cutremurului şi valului seismic din Japonia

Cel puţin 384 de morţi, în urma cutremurului şi valului seismic din Japonia

Cutremurul puternic şi tsunami care au devastat vineri nord-estul Japoniei au provocat moartea sau dispariţia a peste 1.000 de persoane, potrivit unui bilanţ al poliţiei şi altor surse citate de agenţia de presă Jiji.

Cel puţin 384 de persoane ar fi murit în diferite regiuni ale Japoniei, dintre care 200 au fost găsite pe o plajă din Sendai (nord-est, în prefectura Miyagi) devastată de un val de zece metri înălţime, generat de cutremurul cu magnitudinea de 8,9.

Numărul persoanelor dispărute a fost evaluat la 707 persoane, iar cel al răniţilor la 947, potrivit datelor actualizate oferite de poliţie sâmbătă dimineaţa, la ora 04.50 (vineri, 21.50 ora României).

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS) şi 8,8 potrivit Agenţiei japoneze de meteorologie. Seismul s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi, în nord-estul Japoniei.

Acesta a fost urmat de numeroase replici şi de mai multe valuri seismice, dintre care unul a ajuns la zece metri înălţime în Sendai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici