Cel puţin 54 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş revendicat de Stat Islamic în oraşul Aden din Yemen

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul sinucigaş de la Adenm printr-un comunicat publicat de agenţia de ştiri Amaq, afiliată mişcării, relatează Reuters online.

32570 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 54 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş revendicat de Stat Islamic în oraşul Aden din Yemen

Cel puţin 54 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş revendicat de Stat Islamic în oraşul Aden din Yemen

Bilanţul victimelor atentatului a crescut la cel puţin 54 de morţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Yemen, acesta fiind unul dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste comise în Yemen.

Al-Khader Laswar, directorul general al Ministerului Sănătăţii din Yemen în Aden, a declarat pentru Reuters că cel puţin 67 de persoane au fost rănite.

Potrivit bilanţului anterior, erau cel puţin 45 morţi, iar alte 60 de persoane erau rănite, în urma unui atentat sinucigaş ce a vizat un forţele pro-guvernamentale din oraşul Aden, în sudul Yemenului, scriu Reuters şi The Associated Press.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei medicale Medici făra Frontiere a anunţat că peste 60 răniţi au fost aduşi la un spital din Aden al organizaţiei, iar cel puţin 45 de persoane au decedat.

Oficialii din cadrul forţelor de securitate au declarat că un atacator sinucigaş a detonat un vehicul-capcană în zona unde erau adunaţi mai mulţi recruţi ce urmau să plece în Arabia Saudită pentru antrenamente.

Yemenul este scena unui război civil sângeros între guvernul recunoscut în plan internaţional şi care este susţinut de o coaliţie a statelor arabe din zonă şi rebeli houti, susţinuţi de Iran. Pe lângă aceste forţe, în Yemen sunt active şi mai multe grupări teroriste, inclusiv reţele teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici