Cel puţin 95 de morţi, în urma unor puternice furtuni de nisip în India. Cei mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa după ce locuinţele s-au prăbuşit

Cel puţin 95 de persoane au murit şi peste 160 au fost rănite în urma unor puternice furtuni de nisip produse în ultimele două zile în nordul Indiei, informează BBC News Online.

1312 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 95 de morţi, în urma unor puternice furtuni de nisip în India. Cei mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa după ce locuinţele s-au prăbuşit

Cel puţin 70 de morţi, în urma unor puternice furtuni de nisip în India

Furtunile de nisip au lovit statele Rajasthan şi Uttar Pradesh, situate în nordul Indiei, distrugând zeci de locuinţe şi lăsând mii de gospodării fără curent electric.

Autorităţile au precizat că serviciile de intervenţie se îndreaptă către zonele afectate pentru a începe operaţiunile de salvare.

Potrivit autorităţilor, cel mai puternic afectat a fost statul Uttar Pradesh, unde au murit 64 de persoane, dintre care 43 în districtul Agra, unde este situat şi monumentul Taj Mahal.

Alte peste o sută de persoane au fost rănite.

Mulţi oameni au murit după ce propriile locuinţe s-au prăbuşit asupra lor pe parcursul nopţii.

Furtunile de nisip sunt comune în această parte a Indiei, însă magnitudinea celor produse în ultimele două zile este neobişnuită, au susţinut meteorologii.

Guvernul a anunţat că familiile victimelor vor primii 400.000 de rupii, echivalentul a 6.000 de dolari.

Şi New Delhi a fost lovit de furtuna de nisip, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale. Serviciile de intervenţie au ajuns în zonele afectate pentru a efectua operaţiuni de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici