Bilanţul atentatului din Somalia a ajuns la 230 de morţi, cel mai grav din toată istoria ţării. Statele Unite condamnă atacul, considerându-l un "act de laşitate"

Cel puţin 230 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost rănite în atentatul produs sâmbătă după-amiază în capitala Somaliei, Mogadishu, au anunţat duminică surse medicale şi din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul agenţiei austriece APA.

2331 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatului din Somalia a ajuns la 230 de morţi, cel mai grav din toată istoria ţării. Statele Unite condamnă atacul, considerându-l un "act de laşitate"

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise în atentatul comis în capitala Somaliei

Acesta este cel mai grav atentat comis vreodată în Somalia.

Bilanţul precedent era de 189 de morţi şi 200 de răniţi.

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a decretat trei zile de doliu naţional şi a lansat un apel pentru donarea de sânge.

Un atentat cu vehicul-capcană a avut loc sâmbătă după-amiază în faţa unui hotel din Mogadishu.

Potrivit martorilor, Hotelul Safari din Mogadishu s-a prăbuşit după explozia unui camion-capcană.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar în Somalia au loc frecvent atacuri comise de grupul islamist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic.

Administraţia Donald Trump a condamnat, duminică, atacul terorist de amploare comis în capitala Somaliei şi soldat cu zeci de morţi, catalogându-l drept "un act de laşitate".

"Acte de laşitate de acest tip reactivează angajamentul Statelor Unite de a-i ajuta pe partenerii somalezi şi din cadrul Uniunii Africane pentru a combate mizeria terorismului", se arată într-un comunicat al Misiunii americane în Somalia.

În ultimele luni, Statele Unite au intensificat atacurile cu drone militare vizând grupul terorist Al-Shabaab, activ în Somalia şi afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici